Job openings

Become a part of a creative and welcoming company where everyone has the opportunity to develop their skills. 

Open Positions

Please click on the job titles to read more about the role and how to apply.

Konsult med fokus på kvalificering och validering - Stockholm

Nyfiken konsult med Life Sciencebakgrund 

Om KeyPlants 

KeyPlants bygger läkemedelsfabriker över hela världen, senast en vaccinfabrik i Senegal för att bidra till att säkerställa vaccintillgången i västra Afrika. Vi tycker att vi driver en av de mest spännande och dynamiska projektverksamheterna som idag står att hitta inom Life Science i Sverige. 

Här arbetar du med kompetenta och erfarna personer i ett litet bolag där det alltid är nära till kollegor och chefer, där alla arbetar tillsammans för att nå uppsatta mål. Vårt huvudkontor är centralt i Stockholm men hela världen är vår spelplan. 

Nu startar vi upp ett konsultteam i Stockholm för att bredda verksamheten och kunna erbjuda våra Life Science-kunder i Mälardalen nya tjänster. Och vi vill ha med dig på vår spännande resa! 

Om jobbet som Konsult hos KeyPlants 

Det finns få jobb som är så flexibla som konsultyrket. Grunden i att trivas som konsult bygger på en nyfikenhet att ständigt utvecklas och lära sig nya saker. Vårt mål är att alltid hitta ett ”nästa uppdrag” till våra konsulter som är nytt, spännande och utvecklande, och vi gör det tillsammans.  Det är svårt att sätta en fast rollbeskrivning för en konsult då den kommer ändras över tiden, utifrån hur marknaden och behoven ständigt förändras. Men det finns en tydlig röd tråd hos oss på KeyPlants, och det är arbetet i teknikens framkant, i en ingenjörsroll inom Life Science. Du kan exempelvis arbeta i våra interna team med leveransprojekt av läkemedelsanläggningar eller i ett konsultuppdrag hos våra kunder.  

Just nu är vi i stort behov av personer som vill arbeta och utvecklas inom kvalitetsledning, kvalificering och validering av anläggningar, system och processer (CQV). 

Några exempel på arbets- och ansvarsområden: 

 • Leda, planera, koordinera och/eller utföra validerings- och kvalificeringsarbete. 
 • Upprätta valideringsplaner, valideringsstrategier, protokoll och rapporter. 
 • Utföra tester med avseende på kvalificering och validering av utrustning, process, metod, system och/eller instrument. 
 • Utreda uppkomna avvikelser och följa upp med åtgärder. 
 • Coacha och hjälpa juniora konsulter i teamet 

Självklart kommer du arbeta med många andra uppgifter hos oss, beroende på vem du är och vad du brinner för. Vi kommer lägga stor vikt på att matcha dig på bästa sätt mot uppdraget eller projektet och kunden eftersom vi tror att om du trivs kommer du både göra ett bra jobb och må bra.  

Vem är du? 

Vi söker dig som har minst ett par års erfarenhet inom Life Science och som vill arbeta med och utvecklas i våra projekt eller med våra kunder. Du kan ha en bakgrund som exempelvis valideringsingenjör, valdieringsledare, QA eller processingenjör. Vi vill att du har förståelse för testning och validering i GxP-miljö och vill fortsätta utvecklas inom området.  

 

Du som söker skall gärna ha: 

 • Akademisk examen inom kemi, medicin, farmaci, biologi eller motsvarande relevant område. 
 • Arbetat ett par år inom läkemedels- eller medicinteknisk industri eller motsvarande. 
 • Kunna uttrycka dig obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska. 
 • Ett intresse för att lära och hjälpa andra att utvecklas 

 

Plats
Stockholm och resten av världen. 

 

Ansökan 

Du kan läsa mer om oss på www.keyplants.com 

Om du har frågor om tjänsten kontakta gärna  Helena Sternberg på [email protected], telefon +46 768 305 219 eller Erik Höglund på [email protected], telefon +46 761 374 293. 

 

Ansök gärna så snart som möjligt då intervjuer sker löpande.  

 

Ansökan skickas till [email protected] 

 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Projektplanerare - Stockholm

Om Jobbet

Som projektplanerare hos KeyPlants arbetar du i ett eller flera av företagets projekt (100-2000MSEK). Du har en nyckelroll i projektets ledningsgrupp som består av projektledare, controllers och ansvariga för projektering, inköp, montage och testning).

Du ansvarar för projektets tidplaner och att dessa hålls uppdaterade och är tillförlitliga. Under projektets genomförande kommer du leda byggmöten internt och med kund med fokus på samordning och framdrift. Du rapporterar till projektledare.

Som projektplanerare kommer du också tillhöra en grupp på KeyPlants som ansvarar för projektledning och som kontinuerligt arbetar med erfarenhetsutbyte och verksamhetsutveckling.

Rollen är baserad på KeyPlants huvudkontor i centrala Stockholm.

 

Vem är du?

Som person är du strukturerad, mycket noggrann och har god analytisk förmåga.

Du är nyfiken och läser in dig på områden som du inte behärskar.

Du tar initiativ och vill leda och samarbeta med dina kollegor.

Du är en god kommunikatör med hög integritet.

 

Kvalifikationer

 • Du har arbetat samordnande eller haft en ledande roll i större projekt (100MSEK+) i minst 3 års tid. Du har tex arbetat som projektledare, planerare, controller, inköpare, projekteringsledare, byggledare eller testledare.
 • Du har minst 1 års erfarenhet av planeringsverktygen MS Projekt eller Primavera P6 samt goda kunskaper i Excel.
 • Civil eller högskoleingenjör eller civilekonom
 • B-körkort
 • Mycket goda kunskaper i Svenska och Engelska, i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet från byggprojekt, processteknisk verksamhet eller läkemedelsbranschen.

 

Vad du får

Du får chansen att i ett stabilt företag i stark expansion jobba med projekt som verkligen gör skillnad för människors liv och hälsa, som genomsyras av hög teknikhöjd och stora kvalitetskrav.

Vi har en djupt rotad företagskultur där vår målsättning är att skapa “Solutions that make a difference”. Vår ambition är att vara pionjärer, pålitliga och lösningsorienterade.

Du får jobba med en metod och ett team som är världsklass inom projektledning och du får möjlighet att fördjupa dina kunskaper inom projektstyrning, ledarskap, teknik, administration och juridik.

Du kommer att ha möjlighet att forma dina karriärvägar inom bolaget, inklusive möjlighet att jobba utomlands om intresse finns.

 

Om KeyPlants

KeyPlants är ett stabilt företag i stark expansion. Vi levererar anläggnings- och designprojekt samt projektlednings- och processdesigntjänster främst till Life science industrin. Förutom processdesign ligger vår kärnkompetens inom modulära ”Off-Site Construction” lösningar där vi är världsledande.

Våra kunder är både världens främsta läkemedelsföretag såsom Merck, AstraZeneca, Pfizer m.fl. samt mindre regionala bolag såväl internationellt som i Sverige. KeyPlants ligger i framkant när det gäller hur anläggningsprojekt levereras, främst genom kortare och mer förutsägbara projekttider. Våra kunder vänder sig till oss på grund av vår expertis och vår mångåriga erfarenhet av att framgångsrikt leverera läkemedelsfabriker över hela världen.

 

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar KeyPlants med Hays. Vid frågor hänvisar vi till ansvarig rekryterare. Då urval och intervjuer sker löpande tar vi gärna emot din ansökan så snart som möjligt.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök här

Senior Process Piping Lead

KeyPlants fortsätter att växa sitt team och söker nu en senior Process Piping Lead. Om du är en entusiastisk, engagerad och resultatinriktad person som brinner för intressanta och utmanande projekt så kan det här vara en spännande möjlighet för dig. Du kommer att arbeta i en kreativ och internationell miljö med investeringsprojekt till process-och läkemedelsindustrin. Projekten varierar från ombyggnad och renovering till green-field projekt.

Om rollen
I ditt arbete kommer du att leda genomförandet av detaljprojektering för processrör. Det innebär direktkontakt med kunder samt leverantörer såväl som att agera stöd till inköp i tekniska diskussioner och installationsupport i verkstad och/eller under slutmontage. Som Lead är du delaktig i projektering av rör och mekaniska system, val av material, komponenter etc. Du har även ett budgetansvar och är ansvarig för delplanering. Vidare koordinerarar och samordnar du inom process-disciplinen, såväl som med övriga discipliner i projekten, vilket också inkluderar att leda juniora konstruktörer och konsulter.

Placering för rollen är på KeyPlants kontor i Stockholm alternativt Göteborg med möjlighet att jobba hemifrån 1-2 dagar/vecka. I rollen beräknar man ca 10-50 resdagar per år och för den som finner det intressant finns möjlighet av vara med ute på sajt internationellt.

Vem är du?
För att vara framgångsrik i rollen tror vi att du har god kunskap av processteknik i allmänhet och det är en fördel om du även har erfarenhet av läkemedelsproduktion. Det är också önskvärt om du har erfarenhet av uppstart av process piping system. Du har en förmåga att tolka kunder och dess krav och har fokus på både kundnöjdhet, tid och budget. Du trivs med att planera och leda andra och du samarbetar väl internt såväl som med samarbetspartners och kunder.

Vi ser också att du har:
• Minst 5 års yrkeserfarenhet
• Relevant högskoleutbildning eller motsvarande
• Flytande kunskaper i engelska och svenska (önskvärt)
• Kunskaper i 3D CAD-system är önskvärt

Om KeyPlants
KeyPlants är ett internationellt projektföretag som levererar nyckelfärdiga lösningar för life science- och processindustrin med modulära utförandet som främsta leveransmetod. Företaget befinner sig i en expansiv fas på huvudmarknaderna Europa, USA och Asien. Om du är rätt person, skulle du på KeyPlants få möjlighet att arbeta i en internationell miljö med komplexa projekt i en intressant position med stora möjligheter till utveckling.

 

I denna rekrytering samarbetar vi med HAYS som sköter rekryteringen #900058.

Ansök här!

Vi ser framemot din ansökan!

 

Senior Process Piping Designer / 3D konstruktör
KeyPlants expanderar och förstärker sitt team med ny 3D-konstruktör

KeyPlants forsätter nu sin expansionsresa och rekryterar en Senior Process Piping Designer/ 3D-konstruktör. Är du en engagerad person med god teknisk kunskap i 3D CAD som brinner för intressanta och utmanande projekt så kan det här vara en spännande möjlighet för dig. Du kommer att arbeta i en kreativ och internationell miljö med investeringsprojekt till process-och läkemedelsindustrin. Projekten varierar från ombyggnad och renovering till green-field projekt.

Om rollen
I din roll kommer du primärt att arbeta med genomförande av detaljprojektering för processrör, vilket innebär projektering av rör och mekaniska system inklusive P&ID-framtagning, 3D-modellering, val av material, komponenter etc. I rollen kommer du att ha viss kontakt med både kunder och leverantörer, samt agera tekniskt stöd. Du samarbetar inom process-disciplinen såväl som med övriga discipliner i projekten och kan komma att leda juniora konstruktörer i det dagliga arbetat.

Placering för tjänsten är på KeyPlants kontor i Stockholm alternativt Göteborg med möjlighet att jobba hemma 1-2 dagar/ vecka. Man beräknas resa ca 10-20 dagar per år, främst inom Sverige.

Vem är du?
För att lyckas i rollen behöver du ha mycket goda kunskaper av 3D CAD-system, gärna Auto CAD Plant 3D. Du behöver ha erfarenhet av rörkonstruktion, mekanik och material inom processteknik, gärna med erfarenhet från pharmaprojekt. Du har god förmåga att samarbeta, främst internt, men likväl externt. Vi ser gärna att du har en relevant högskoleutbildning men dina tekniska kunskaper väger tyngre. Sannolikt har du minst 5 års arbetslivserfarenhet inom konstruktion. Du behöver ha flytande kunskaper i engelska och svenska (önskvärt).

Om KeyPlants
KeyPlants är ett stabilt företag i stark expansion. Vi levererar anläggnings- och designprojekt samt projektlednings- och processdesigntjänster främst till Life science industrin. Förutom processdesign ligger vår kärnkompetens inom modulära ”Off-Site Construction”-lösningar, där vi är världsledande. Våra kunder är både världens främsta läkemedelsföretag och mindre regionala bolag, både internationellt och i Sverige.

KeyPlants ligger i framkant när det gäller hur anläggningsprojekt levereras, främst genom kortare och mer förutsägbara projekttider. Våra kunder vänder sig till oss på grund av vår expertis och vår mångåriga erfarenhet av att framgångsrikt leverera läkemedelsfabriker över hela världen. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en internationell miljö med komplexa projekt i teknikens framkant, med stora möjligheter till utveckling.

I denna rekrytering samarbetar vi med HAYS som sköter rekryteringen #900059.

Ansök här!

Vi ser framemot din ansökan!

C&Q Chef

C&Q Chef

Vi söker en driven C&Q chef till KeyPlants huvudkontor i centrala Stockholm.

Vill du bli en del av ett expanderande bolag och skapa lösningar som gör skillnad? Vi söker en ledare med starkt intresse att vara en del i KeyPlants tillväxtresa och som vill leda och utveckla vår C&Q-avdelning.

Om KeyPlants

KeyPlants är en världsledande leverantör av life science projekt. Företaget grundades 2010 och är ett stabilt företag i stark expansion och har varit pionjärer i att föra konceptet med modulära anläggningar till branschen. Våra leveranser omfattar konventionella installationsprojekt eller nyckelfärdiga investeringsprojekt samt konsulttjänster. På KeyPlants kommer du att arbeta med mycket erfarna och kompetenta kollegor som tillhandahåller tjänster till världens främsta läkemedelsföretag samt mindre regionala bolag, både internationellt och i Sverige.

Om jobbet

Som C&Q-chef hos oss kommer du att ha ett fullt övergripande ansvar för bolagets C&Q-avdelning. Du är en del av företagets operativa ledningsgrupp och utarbetar strategier och mål för C&Q-avdelningen. Du kommer att ha stora kontaktytor internt inom alla delar av företaget och inom projekten. Du kommer arbeta med bemanning, samordna resurser mellan projekt samt kompetensutveckling inom avdelningen och området.

Du har en kompetent och målfokuserad organisation bakom dig som genomsyras av en unik samarbetsvilja för att nå uppsatta mål. Vi har en djupt rotad företagskultur där vår målsättning är att skapa “Solutions that make a difference”. Vår ambition är att vara pionjärer, pålitliga och lösningsorienterade. Vi arbetar alltid som ett lag, både internt och med kunder och partners. Om du är en person som är intresserad av att aktivt bidra till KeyPlants utveckling och fortsatta framgång vill vi att du ska vara en del av denna kultur.

Vem är du?

Du är trygg i dig själv, ger och tar ansvar och är strukturerad och noggrann. Du motiverar andra genom att uppmärksamma engagemang och resultat och får andra och företaget att växa. Du har lätt för att skapa relationer med myndigheter och samarbetspartners och du kommunicerar mycket bra både på svenska och engelska.

För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet inom commissioning och kvalificering i ledande befattningar, kvalitetssäkring och tidigare ledarerfarenhet. Du har en högskoleutbildning med teknisk eller farmaceutisk inriktning samt och gedigna kunskaper inom cGMP och kvalitetsledningsarbete.

Mer än bara ett jobb!

Är du en ledare med stort engagemang för C&Q arbete och vill utveckla KeyPlants erbjudande? Gillar du att samarbeta för att hitta den bästa lösningen? Då kan vi erbjuda dig karriärmöjligheter på en modern arbetsplats med utmanande arbetsuppgifter och spännande projekt världen över. Hos oss blir du en del av ett kreativt, motiverande och välkomnande företag där alla kan vara sig själva, med likvärdiga möjligheter att utvecklas. Vi hoppas också att du kommer lära dig lika mycket av oss som vi kommer att göra av dig. Förutom en attraktiv och inkluderande arbetsmiljö erbjuder vi flexibilitet och ett brett utbud av olika förmåner.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar KeyPlants med Hays Life Science.

För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Linus Norrbom, [email protected]. Då urval och intervjuer sker löpande tar vi gärna emot din ansökan så snart som möjligt.

 

Ansök här!

Vi ser framemot din ansökan!

 

Read more about career and recruiting?

Open Application – Get in Touch!

Interested in working at KeyPlants? Don’t hesitate to send us your application!

Career contact

2 + 3 =