Job openings

Become a part of a creative and welcoming company where everyone has the opportunity to develop their skills. 

Open Positions

Please click on the job titles to read more about the role and how to apply.

Junior 3D-konstruktör - Stockholm

Har du tidigare erfarenhet av rörkonstruktion och vill fortsätta utvecklas inom området på ett stabilt och spännande företag inom Life Science? Se hit! Vi söker en konstruktör till vårt team via Academic work. Om du är nyfiken på att arbeta inom ett expansivt företag och är en person som ser möjlighet i att växa i rollen tillsammans med oss vill vi att du söker tjänsten!

Välkommen med din ansökan redan idag, urvalet sker löpande.

Om tjänsten

Om KeyPlants

Keyplants är ett väletablerat och expanderande företag som tillhandhåller anläggnings- och designprojekt samt projektlednings- och processdesigntjänster till Life science industrin. KeyPlants är världsledande inom “Off-site Construction”-lösningar och samarbetar såväl med världens främsta läkemedelsföretag som mindre regionala bolag, både internationellt och i Sverige.

Här hittar du ett spännande företag som ligger i framkant när det gäller hur anläggningsprojekt levereras, främst genom kortare och mer förutsägbara projekttider samt mångårig erfarenhet av att framgångsrikt leverera läkemedelsfabriker över hela världen. Hos KeyPlants får du möjlighet att arbeta i en internationell miljö med komplexa projekt i teknikens framkant, med stora möjligheter till utveckling.

Vi söker nu för Keyplants räkning en junior 3D-konstruktör som, tillsammans med och med stöttning av erfarna kollegor, kommer vara delaktig i genomförandet av detaljprojektering för processrör, 3D-modellering och P&ID-framtagning i en GMP-styrd miljö.

Du erbjuds

 • Möjlighet att ständigt utveckla din specialistkompetens.
 • Utvecklande och varierande arbetsuppgifter.
 • Möjlighet att växa i rollen och på företaget.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

 • Genomförande av detaljprojektering för processrör i pharmaprojekt.
 • Projektering av rör och mekaniska system.
 • P&ID-framtagning, 3D-modellering samt val av material och komponenter.
 • Interna samarbeten i projekten.
 • Kontakt med externa parter, såsom leverantörer.
 • Stötta och agera tekniskt stöd.

Vi söker dig som

 • Har relevant teknisk högskoleutbildning, alternativt motsvarande erfarenhet av liknande roll.
 • Har goda kunskaper av 3D CAD-system.
 • Har god kännedom/erfarenhet av rörkonstruktion och P&ID.
 • Har flytande kunskaper i engelska och svenska.

Det är meriterande om du

 • Har erfarenhet av Auto CAD Plant 3D.
 • Har erfarenhet inom processteknik i pharmaprojekt.

Vi söker dig som är

 • Kvalitetsmedveten
 • Serviceinriktad
 • Resultatinriktad
 • Samarbetsinriktad

Övrig information

 • Start: Omgående.
 • Omfattning: Heltid.
 • Placering: Lilla Bantorget 15, Stockholm.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Academic Work går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

 Ansök här:

Har du frågor om tjänsten?

Micaela Persson eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet på Academic Work svarar dig gärna på [email protected]. Ange annons-ID i ditt mail: 15088965

Varmt välkommen med din ansökan! 

Senior Ingenjör och Konsult inom Life Science! - Stockholm

KeyPlants startar en ny verksamhet där du dels har möjligheten att arbeta med våra stora investeringsprojekt, dels utvecklas som konsult i uppdrag hos våra kunder. Varför välja det ena eller andra när du kan ta del av båda världarna? 

Har du erfarenhet som ingenjör inom Life Science och vill prova på något nytt? Läs vidare! 

Vilka är vi? 

Vi är ett gäng kreativa problemlösare som älskar vårt arbete, som hela tiden vill göra världen lite bättre och samtidigt ha kul. Att arbeta tillsammans i ett entreprenöriellt drivet företag, som tar hållbarhet på allvar och har nära till beslut, skapar delaktighet och engagemang hos alla. Nyfikenhet, ifrågasättande och initiativ välkomnas alltid hos oss då vi konstant vill utvecklas och omformas för att bli bättre och ligga i framkant. 

Vi är övertygade om att kombinationen av en konsultroll hos våra kunder och att arbeta med nära dina kollegor i våra investeringsprojekt är det bästa av två världar. Det säkerställer en bred utveckling och möjligheten att se nya miljöer och få nya utmaningar i bra takt. Samtidigt är du en del av KeyPlants kärnteam som tillsammans bygger produktionsanläggningar, där kan vara med från början till slutet av projekten. 

Vad gör KeyPlants? 

KeyPlants är ett stabilt företag i stark expansion och hjärtat i vår verksamhet är att bygga kompletta produktionsanläggningar i ett modulärt format för läkemedel och bioteknik. Vi bygger upp och testar anläggningarna i Emtunga. Sedan levereras de till våra kunder som består av dels världens främsta läkemedelsföretag såsom Merck. AstraZeneca, Pfizer men även mindre regionala bolag såväl internationellt som i Sverige. KeyPlants är ledande när det gäller hur anläggningsprojekt levereras, främst genom kortare och mer förutsägbara projekttider. Våra kunder vänder sig till oss på grund av vår expertis och vår mångåriga erfarenhet av att framgångsrikt leverera läkemedelsfabriker över hela världen. 

Vi bygger nu upp en ny konsultbaserad enhet i Mälardalen. KeyPlants investeringsprojekt skapar förutsättningarna för produktionen hos våra kunder och genom konsultverksamheten ser vi till att produkten når hela vägen till slutkunderna, dvs patienterna. Därför expanderar vi verksamheten med ett konsult-team med kompetenser inom exempelvis kvalitet, processteknik och projektledning. 

Vi bygger upp affärsenheten från grunden och förväntar oss att du vill vara en del i att utveckla verksamheten tillsammans med oss. Dina kreativa idéer kommer att göra skillnad för hur långt vi når som grupp, vi gör detta tillsammans! 

Nästa generations CQV-Ingenjörer 

Just nu letar vi efter en person som vill arbeta och utvecklas inom kvalitetsledning samt kvalificering och validering av anläggningar, system och processer (CQV). Initialt kommer du troligen vara med i ett av våra leveransprojekt i Mälardalen i en roll vi bygger på dina erfarenheter och utvecklingsområden. Sedan finns en bred palett av möjligheter, roller och uppdrag, internt och externt.  

Några exempel på arbets- och ansvarsområden: 

 • Planera, strukturera och leda validerings- och kvalificeringsarbete. 
 • Upprätta dokumentation för kvalificering och validering, som planer, protokoll och rapporter 
 • Leda och utföra tester med avseende på kvalificering och validering av utrustning, processer, metoder, system och instrument. 
 • Utreda uppkomna avvikelser och leda åtgärdsarbeten. 

Hos oss kommer du arbeta med många olika uppgifter och kunder beroende på vem du är och vad du brinner för. Vi kommer lägga stor vikt på att matcha dig på bästa sätt mot uppdrag eller projekt. Vi är övertygade av att om du mår bra, trivs på jobbet och känner att du utvecklas, kommer du bli den bästa versionen av dig själv!  

Vem är du? 

Till att börja med är du en pragmatisk och välorganiserad person, bra på att prioritera, fylld av nyfikenhet på människor och din omgivning. Du tycker om att träffa nya människor från olika länder, kulturer och yrken. Du är en bra lyssnare, men du räds heller inte för att göra din röst hörd. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska.  

Som senior hos oss medarbetare vill du vara med och utveckla dina yngre kollegor genom coachning och mentorskap men du vill givetvis utveckla dig själv inom området också. Du har troligen 5 års erfarenhet eller mer av Life Science-industrin. Du har exempelvis arbetat som validerings-, projekt- eller processingenjör, QA eller projektledare. I slutänden är det din nyfikenhet på nya erfarenheter och vilja att utvecklas några av de viktigaste egenskaperna vi söker. 

 

Du som söker skall gärna ha: 

 • Akademisk examen inom Life Science-relaterat område, som Kemi- eller bioteknik, teknisk biologi eller motsvarande, 
 • Relevant arbetslivserfarenhet inom läkemedels- eller medicinteknisk industri eller motsvarande. 
 • Kunna uttrycka dig obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska.

Plats
Stockholm och resten av världen. 

Ansökan 

Du kan läsa mer om oss på www.keyplants.com. 

Ansök gärna så snart som möjligt då intervjuer sker löpande. Ansökan, som skall innehålla CV och ett personligt brev, skickas till Erik Höglund. 

[email protected] 

Givetvis är du varmt välkommen att höra av dig med frågor till Erik via mail eller på telefonnummer +46 761 374 293. 

 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Projektplanerare - Stockholm

Om Jobbet

Som projektplanerare hos KeyPlants arbetar du i ett eller flera av företagets projekt (100-2000MSEK). Du har en nyckelroll i projektets ledningsgrupp som består av projektledare, controllers och ansvariga för projektering, inköp, montage och testning).

Du ansvarar för projektets tidplaner och att dessa hålls uppdaterade och är tillförlitliga. Under projektets genomförande kommer du leda byggmöten internt och med kund med fokus på samordning och framdrift. Du rapporterar till projektledare.

Som projektplanerare kommer du också tillhöra en grupp på KeyPlants som ansvarar för projektledning och som kontinuerligt arbetar med erfarenhetsutbyte och verksamhetsutveckling.

Rollen är baserad på KeyPlants huvudkontor i centrala Stockholm.

 

Vem är du?

Som person är du strukturerad, mycket noggrann och har god analytisk förmåga.

Du är nyfiken och läser in dig på områden som du inte behärskar.

Du tar initiativ och vill leda och samarbeta med dina kollegor.

Du är en god kommunikatör med hög integritet.

 

Kvalifikationer

 • Du har arbetat samordnande eller haft en ledande roll i större projekt (100MSEK+) i minst 3 års tid. Du har tex arbetat som projektledare, planerare, controller, inköpare, projekteringsledare, byggledare eller testledare.
 • Du har minst 1 års erfarenhet av planeringsverktygen MS Projekt eller Primavera P6 samt goda kunskaper i Excel.
 • Civil eller högskoleingenjör eller civilekonom
 • B-körkort
 • Mycket goda kunskaper i Svenska och Engelska, i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet från byggprojekt, processteknisk verksamhet eller läkemedelsbranschen.

 

Vad du får

Du får chansen att i ett stabilt företag i stark expansion jobba med projekt som verkligen gör skillnad för människors liv och hälsa, som genomsyras av hög teknikhöjd och stora kvalitetskrav.

Vi har en djupt rotad företagskultur där vår målsättning är att skapa “Solutions that make a difference”. Vår ambition är att vara pionjärer, pålitliga och lösningsorienterade.

Du får jobba med en metod och ett team som är världsklass inom projektledning och du får möjlighet att fördjupa dina kunskaper inom projektstyrning, ledarskap, teknik, administration och juridik.

Du kommer att ha möjlighet att forma dina karriärvägar inom bolaget, inklusive möjlighet att jobba utomlands om intresse finns.

 

Om KeyPlants

KeyPlants är ett stabilt företag i stark expansion. Vi levererar anläggnings- och designprojekt samt projektlednings- och processdesigntjänster främst till Life science industrin. Förutom processdesign ligger vår kärnkompetens inom modulära ”Off-Site Construction” lösningar där vi är världsledande.

Våra kunder är både världens främsta läkemedelsföretag såsom Merck, AstraZeneca, Pfizer m.fl. samt mindre regionala bolag såväl internationellt som i Sverige. KeyPlants ligger i framkant när det gäller hur anläggningsprojekt levereras, främst genom kortare och mer förutsägbara projekttider. Våra kunder vänder sig till oss på grund av vår expertis och vår mångåriga erfarenhet av att framgångsrikt leverera läkemedelsfabriker över hela världen.

 

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar KeyPlants med Hays. Vid frågor hänvisar vi till ansvarig rekryterare. Då urval och intervjuer sker löpande tar vi gärna emot din ansökan så snart som möjligt.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök här

Senior Process Piping Lead

KeyPlants fortsätter att växa sitt team och söker nu en senior Process Piping Lead. Om du är en entusiastisk, engagerad och resultatinriktad person som brinner för intressanta och utmanande projekt så kan det här vara en spännande möjlighet för dig. Du kommer att arbeta i en kreativ och internationell miljö med investeringsprojekt till process-och läkemedelsindustrin. Projekten varierar från ombyggnad och renovering till green-field projekt.

Om rollen
I ditt arbete kommer du att leda genomförandet av detaljprojektering för processrör. Det innebär direktkontakt med kunder samt leverantörer såväl som att agera stöd till inköp i tekniska diskussioner och installationsupport i verkstad och/eller under slutmontage. Som Lead är du delaktig i projektering av rör och mekaniska system, val av material, komponenter etc. Du har även ett budgetansvar och är ansvarig för delplanering. Vidare koordinerarar och samordnar du inom process-disciplinen, såväl som med övriga discipliner i projekten, vilket också inkluderar att leda juniora konstruktörer och konsulter.

Placering för rollen är på KeyPlants kontor i Stockholm alternativt Göteborg med möjlighet att jobba hemifrån 1-2 dagar/vecka. I rollen beräknar man ca 10-50 resdagar per år och för den som finner det intressant finns möjlighet av vara med ute på sajt internationellt.

Vem är du?
För att vara framgångsrik i rollen tror vi att du har god kunskap av processteknik i allmänhet och det är en fördel om du även har erfarenhet av läkemedelsproduktion. Det är också önskvärt om du har erfarenhet av uppstart av process piping system. Du har en förmåga att tolka kunder och dess krav och har fokus på både kundnöjdhet, tid och budget. Du trivs med att planera och leda andra och du samarbetar väl internt såväl som med samarbetspartners och kunder.

Vi ser också att du har:
• Minst 5 års yrkeserfarenhet
• Relevant högskoleutbildning eller motsvarande
• Flytande kunskaper i engelska och svenska (önskvärt)
• Kunskaper i 3D CAD-system är önskvärt

Om KeyPlants
KeyPlants är ett internationellt projektföretag som levererar nyckelfärdiga lösningar för life science- och processindustrin med modulära utförandet som främsta leveransmetod. Företaget befinner sig i en expansiv fas på huvudmarknaderna Europa, USA och Asien. Om du är rätt person, skulle du på KeyPlants få möjlighet att arbeta i en internationell miljö med komplexa projekt i en intressant position med stora möjligheter till utveckling.

 

Ansök genom att skicka din ansökan till [email protected] eller [email protected] märk ansökan med Senior Process Piping Lead i ämnesraden.

Vi ser framemot din ansökan!

 

Senior Process Piping Designer / 3D konstruktör
KeyPlants expanderar och förstärker sitt team med ny 3D-konstruktör

KeyPlants forsätter nu sin expansionsresa och rekryterar en Senior Process Piping Designer/ 3D-konstruktör. Är du en engagerad person med god teknisk kunskap i 3D CAD som brinner för intressanta och utmanande projekt så kan det här vara en spännande möjlighet för dig. Du kommer att arbeta i en kreativ och internationell miljö med investeringsprojekt till process-och läkemedelsindustrin. Projekten varierar från ombyggnad och renovering till green-field projekt.

Om rollen
I din roll kommer du primärt att arbeta med genomförande av detaljprojektering för processrör, vilket innebär projektering av rör och mekaniska system inklusive P&ID-framtagning, 3D-modellering, val av material, komponenter etc. I rollen kommer du att ha viss kontakt med både kunder och leverantörer, samt agera tekniskt stöd. Du samarbetar inom process-disciplinen såväl som med övriga discipliner i projekten och kan komma att leda juniora konstruktörer i det dagliga arbetat.

Placering för tjänsten är på KeyPlants kontor i Stockholm alternativt Göteborg med möjlighet att jobba hemma 1-2 dagar/ vecka. Man beräknas resa ca 10-20 dagar per år, främst inom Sverige.

Vem är du?
För att lyckas i rollen behöver du ha mycket goda kunskaper av 3D CAD-system, gärna Auto CAD Plant 3D. Du behöver ha erfarenhet av rörkonstruktion, mekanik och material inom processteknik, gärna med erfarenhet från pharmaprojekt. Du har god förmåga att samarbeta, främst internt, men likväl externt. Vi ser gärna att du har en relevant högskoleutbildning men dina tekniska kunskaper väger tyngre. Sannolikt har du minst 5 års arbetslivserfarenhet inom konstruktion. Du behöver ha flytande kunskaper i engelska och svenska (önskvärt).

Om KeyPlants
KeyPlants är ett stabilt företag i stark expansion. Vi levererar anläggnings- och designprojekt samt projektlednings- och processdesigntjänster främst till Life science industrin. Förutom processdesign ligger vår kärnkompetens inom modulära ”Off-Site Construction”-lösningar, där vi är världsledande. Våra kunder är både världens främsta läkemedelsföretag och mindre regionala bolag, både internationellt och i Sverige.

KeyPlants ligger i framkant när det gäller hur anläggningsprojekt levereras, främst genom kortare och mer förutsägbara projekttider. Våra kunder vänder sig till oss på grund av vår expertis och vår mångåriga erfarenhet av att framgångsrikt leverera läkemedelsfabriker över hela världen. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en internationell miljö med komplexa projekt i teknikens framkant, med stora möjligheter till utveckling.

Ansök genom att skicka din ansökan till [email protected] eller [email protected] märk ansökan med Senior Process Piping Designer /3D konstruktör i ämnesraden.

Vi ser framemot din ansökan!

Read more about career and recruiting?

Open Application – Get in Touch!

Interested in working at KeyPlants? Don’t hesitate to send us your application!

Career contact

12 + 8 =