Careers / vacancies

Senior Ingenjör och Konsult inom Life Science

Om KeyPlants

KeyPlants startar en ny verksamhet där du dels har möjligheten att arbeta med våra stora investeringsprojekt, dels utvecklas som konsult i uppdrag hos våra kunder. Varför välja det ena eller andra när du kan ta del av båda världarna?

Har du erfarenhet som ingenjör inom Life Science och vill prova på något nytt? Läs vidare! 

Vilka vi är och vad keyPlants gör

Vi är ett gäng kreativa problemlösare som älskar vårt arbete, som hela tiden vill göra världen lite bättre och samtidigt ha kul. Att arbeta tillsammans i ett entreprenöriellt drivet företag, som tar hållbarhet på allvar och har nära till beslut, skapar delaktighet och engagemang hos alla. Nyfikenhet, ifrågasättande och initiativ välkomnas alltid hos oss då vi konstant vill utvecklas och omformas för att bli bättre och ligga i framkant.

Vi är övertygade om att kombinationen av en konsultroll hos våra kunder och att arbeta med nära dina kollegor i våra investeringsprojekt är det bästa av två världar. Det säkerställer en bred utveckling och möjligheten att se nya miljöer och få nya utmaningar i bra takt. Samtidigt är du en del av KeyPlants kärnteam som tillsammans bygger produktionsanläggningar, där kan vara med från början till slutet av projekten.

KeyPlants är ett stabilt företag i stark expansion och hjärtat i vår verksamhet är att bygga kompletta produktionsanläggningar i ett modulärt format för läkemedel och bioteknik. Vi bygger upp och testar anläggningarna i Emtunga. Sedan levereras de till våra kunder som består av dels världens främsta läkemedelsföretag såsom Merck. AstraZeneca, Pfizer men även mindre regionala bolag såväl internationellt som i Sverige. KeyPlants är ledande när det gäller hur anläggningsprojekt levereras, främst genom kortare och mer förutsägbara projekttider. Våra kunder vänder sig till oss på grund av vår expertis och vår mångåriga erfarenhet av att framgångsrikt leverera läkemedelsfabriker över hela världen.

Vi bygger nu upp en ny konsultbaserad enhet i Mälardalen. KeyPlants investeringsprojekt skapar förutsättningarna för produktionen hos våra kunder och genom konsultverksamheten ser vi till att produkten når hela vägen till slutkunderna, dvs patienterna. Därför expanderar vi verksamheten med ett konsult-team med kompetenser inom exempelvis kvalitet, processteknik och projektledning.

Vi bygger upp affärsenheten från grunden och förväntar oss att du vill vara en del i att utveckla verksamheten tillsammans med oss. Dina kreativa idéer kommer att göra skillnad för hur långt vi når som grupp, vi gör detta tillsammans! 

Nästa generations CQV-Ingenjörer

Just nu letar vi efter en person som vill arbeta och utvecklas inom kvalitetsledning samt kvalificering och validering av anläggningar, system och processer (CQV). Initialt kommer du troligen vara med i ett av våra leveransprojekt i Mälardalen i en roll vi bygger på dina erfarenheter och utvecklingsområden. Sedan finns en bred palett av möjligheter, roller och uppdrag, internt och externt.  

Några exempel på arbets- och ansvarsområden:

  • Planera, strukturera och leda validerings- och kvalificeringsarbete. 
  • Upprätta dokumentation för kvalificering och validering, som planer, protokoll och rapporter 
  • Leda och utföra tester med avseende på kvalificering och validering av utrustning, processer, metoder, system och instrument. 
  • Utreda uppkomna avvikelser och leda åtgärdsarbeten.

Hos oss kommer du arbeta med många olika uppgifter och kunder beroende på vem du är och vad du brinner för. Vi kommer lägga stor vikt på att matcha dig på bästa sätt mot uppdrag eller projekt. Vi är övertygade av att om du mår bra, trivs på jobbet och känner att du utvecklas, kommer du bli den bästa versionen av dig själv!  

Vem är du?

Till att börja med är du en pragmatisk och välorganiserad person, bra på att prioritera, fylld av nyfikenhet på människor och din omgivning. Du tycker om att träffa nya människor från olika länder, kulturer och yrken. Du är en bra lyssnare, men du räds heller inte för att göra din röst hörd. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska.  

Som senior hos oss medarbetare vill du vara med och utveckla dina yngre kollegor genom coachning och mentorskap men du vill givetvis utveckla dig själv inom området också. Du har troligen 5 års erfarenhet eller mer av Life Science-industrin. Du har exempelvis arbetat som validerings-, projekt- eller processingenjör, QA eller projektledare. I slutänden är det din nyfikenhet på nya erfarenheter och vilja att utvecklas några av de viktigaste egenskaperna vi söker. 

Du som söker skall gärna ha:
  • Akademisk examen inom Life Science-relaterat område, som Kemi- eller bioteknik, teknisk biologi eller motsvarande, 
  • Relevant arbetslivserfarenhet inom läkemedels- eller medicinteknisk industri eller motsvarande. 
  • Kunna uttrycka dig obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska.
Plats

Stockholm och resten av världen. 

Ansökan

Du kan läsa mer om oss på www.keyplants.com.

Ansök gärna så snart som möjligt då intervjuer sker löpande. Ansökan, som skall innehålla CV och ett personligt brev, skickas till Erik Höglund.

erik.hoglund@keyplants.com

Givetvis är du varmt välkommen att höra av dig med frågor till Erik via mail eller på telefonnummer +46 761 374 293. 

We are looking forward to your application!

Back to vacancy listing