Careers / vacancies

Project Controller

Om KeyPlants

KeyPlants startade 2010 och växer kontinuerligt tack vare nöjda kunder över hela världen. Vi levererar läkemedelsfabriker till hela världen och är i en spännande fas med nya ägare och många stora, internationella projekt. I rollen som Projektcontroller hos oss får du en viktig roll för att säkerställa lyckosamma projekt!

I nära samarbete med projektledningen har du en viktig roll i den löpande uppföljningen av våra komplexa, och samtidigt spännande, projekt. Du är även en viktig del i att det kontinuerliga arbetet med att förbättra och utveckla processer så att vi blir ännu vassare.

För att lyckas hos oss behöver du uppskatta de många kontaktytor som följer med rollen, att arbeta på en internationell marknad och den processutveckling som följer med att vi växer i snabb takt – tack vare internationella kunder såsom exempelvis AstraZeneca, Merck, EliLilly, Galderma och Pfizer.

Om Jobbet

Är du en person som trivs i en roll med ansvar? Låter det spännande att arbeta med stora, internationella projekt? Har du dessutom erfarenhet inom Project Controlling? Då kan vi ha nästa utmaning för dig! Vi söker en analytisk och kommunikativ Project Controller, som vill vara med på vår resa mot vår vision att skapa lösningar som gör skillnad.

I rollen som Projekt Controller ingår ett brett ansvar för ekonomiska och administrativa funktioner kopplat till projektuppföljningen inom KeyPlants. Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak att vara:

  • Stötta projektorganisationen i att koordinera, strukturera och följa upp projekten.
  • Bistå projektledarna i arbetet med framtagning och uppföljning av budget och prognoser.
  • Identifiera, analysera och kommunicera eventuella avvikelser mellan utfall, prognos och budget.
  • Bidra till verksamhetsgemensam ekonomistyrning och säkerställa att policies, rutiner och redovisningsprinciper efterlevs och att projektredovisning sker enligt god redovisningssed (successiv vinstavräkning).
  • Stöd till projekten i hantering av kommersiella villkor i projekten, riskstyrning m.m.
  • Upprätta och granska kalkyler, investeringsbeslut.
  • Delta i det kontinuerliga förbättringsarbetet genom att upprätta och förbättra våra rutiner och processer samt säkerställa kunskapsöverföring inom ditt område
  • Förbereda och presentera underlag till projektgenomgångar
Vem är du?

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och minst fem års erfarenhet av Project Controlling, inkl. successiv vinstavräkning. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta internationellt ser vi det som meriterande. Du behöver behärska såväl svenska som engelska i tal och skrift samt ha ett intresse för möjligheterna med olika systemstöd. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som arbetar strukturerat och noggrant och har hög analytisk förmåga. Då vi är en koncern spridd över olika delar i världen behöver du ha en förmåga att skapa och bibehålla goda relationer – såväl med de som finns nära som de som finns i andra länder och kulturer.

Ansökan

Maila din ansökan till rekryterande chef Kristina Godin: [email protected] eller HR-chef [email protected]

Kristina tar även emot frågor om tjänsten via mail.

We are looking forward to your application!

Back to vacancy listing